İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki: Sayın Bakan sen MOBESE için mi İstanbul'a geldin?
DİĞER   
28.01.2022 11:54:15
İstanbul'un kar yağışıyla mücadele ettiği saatlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıda yemek yediği ana ilişkin fotoğrafların ortaya çıkması büyük tartışma yaratmıştı. Ekrem İmamoğlu bugün katıldığı canlı yayında İçişleri Bakanı Soylu'yu ciddiyetsizlikle suçladı ve "Sayın bakan sen MOBESE kameraları için mi İstanbul'a geldin" diye tepki gösterdi.İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile yemek yediği mekana gelirken ve mekandan ayrılırken çekilen MOBESE görüntülerinin basına sızdırılmasına tepki gösteren İmamoğlu, suç duyurusunda bulunduğunu söyledi."MASANIN ALTINDAN ÇEKİLMİŞ"MOBESE görüntüleriyle ilgili soruyu "Dedikodunun değil iyiliğin zamanı" sözleriyle yanıtlamaktan kaçınan Süleyman Soylu'ya da sert tepki gösteren İmamoğlu, "Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? Çok ciddi ve hayati bir meseledir. Birileri fotoğrafımızı masanın altından çekmiş falan bunların hiçbir önemi yok. Bu benim memleketimin, şahsımın, ailemin herkesin güvenliği meselesidir. İçişleri Bakanı 'İyiliğin zamanı...' diyor. Gırgır yapacak zamanı değil." dedi.
"GIRGIR YAPILACAK ZAMAN DEĞİL"İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Ben eşimle bir temsiliyet yemeğine gidiyorum. Bugün de başka yerlere gideceğim bir sürü işim var. Güvencemiz devletimiz. Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? 'Dedikoduyu bırak iyiliğin zamanı...' Çok ciddi ve hayati bir meseledir. Birileri fotoğrafımızı masanın altından çekmiş falan bunların hiçbir önemi yok. Bu benim memleketimin, şahsımın, ailemin herkesin güvenliği meselesidir. İçişleri Bakanı "İyiliğin zamanı..." diyor. Gırgır yapacak zamanı değil. Bu tarzı bu ülkede çok ağır şeylere sebep oluyor. 55 gün önce 557 terörist dedin, 20 gün önce ben valiliğe dilekçe yazdım. Yollayın bana gereğini yapayım diyorum. Her dediği lafın altı boş çıkıyor. İşin gücün başka.""ÖZGÜR BIRAKIN ŞU MİLLETİ"İBB Başkanı MOBESE görüntüleriyle ilgili de gerekli başvuruları yaptığını söyleyerek, İçişleri Bakanı'nı suçladı:"Sayın Bakan sen MOBESE kamerası için mi İstanbul'a geldin? İstanbul'a gelip MOBESE'de kestirilen kayıt ve bu süreci yönetmek için mi İstanbul'a geldin?
Yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor! İstanbul Boğazı'nda gemi geçişleri çift yönlü askıya alındı
DİĞER   
23.01.2022 11:35:17
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü askıya alındığını duyurdu. Boğaz'da görüşün yarım milin altına düştüğü belirtildi.Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'nda görüşün yarım milin altına düşmesinden dolayı gemi geçişleri saat 10.28'den itibaren çift yönlü olarak askıya alındı."TEDBİRİ BIRAKMAYALIM"İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, "Kıyı Emniyeti'nden alınan bilgiye göre Umuryeri Kuzey Çakar bölgesinde görüşün yarım milin altına düşmesi nedeniyle Boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır" denildi.
KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEKÖte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ocak Pazar günü tarihli güncel hava durumu raporunu yayımladı. Son dakika geçilen rapora göre kar yağışının yurt genelinde etkisini artırması beklenirken vatandaşlara buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu. Öte yandan dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla sabaha beyaz örtüyle uyanan İstanbullular için Meteoroloji'den uyarılar geldi.
Bugün hava nasıl olacak? Kar yağışıyla beyaza bürünen İstanbul ve Ankara için peş peşe uyarılar geldi
DİĞER   
23.01.2022 11:34:16
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ocak Pazar günü tarihli güncel hava durumu raporunu yayımladı. Son dakika geçilen rapora göre kar yağışının yurt genelinde etkisini artırması beklenirken vatandaşlara buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu. Öte yandan dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla sabaha beyaz örtüyle uyanan İstanbullular için Meteoroloji'den uyarılar geldi.İstanbul İzlanda kışı etkisine girdi. Gece saatlerinde İstanbul'da Avrupa Yakası'nda Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Arnavutköy, Ümraniye, Kadıköy, Maltepe, Beylikdüzü ve kentin kuzeyi ile yüksek kesimlerde aralıklarla etkili oldu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada bir hafta sürecek kar yağışı için yeni uyarılar geldi.
VALİ YERLİKAYA'DAN DA UYARI GELDİİstanbul Valisi Yerlikaya, İstanbul'da yoğun kar yağışının beklendiğini belirterek sosyal medya hesabından "Meteoroloji Bölge Müdürümüzün verdiği bilgilere göre İstanbul'da bu gece kuvvetli kar ve gök gürültülü kar sağanağı. Yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, don, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbiri elden bırakmayalım" mesajıyla uyarılarda bulundu.
İstanbul kara doyacak: Kenti etkisi altına alan kar yağışı, 5 gün daha devam edecek
DİĞER   
22.01.2022 09:27:07
İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde şehri beyaza boyadı. Gece boyunca aralıklarla devam eden yağış, Taksim ve D-100 karayolunda etkisini gösterdi. Meteoroloji'ye göre kar yağışı en az 5 gün boyunca İstanbul'da görülecek; asıl hareketlilik ise bu gece başlayacak.Kar yağışı gece saatlerinde Megakentin önemli noktalarında aralıklarla etkisini gösterdi. D-100 karayolu ve Taksim Meydanında etkisini gösteren kar yağışı kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle İstiklal Caddesinde de yürüyen vatandaşların şemsiyelerini ellerinden düşürmedikleri görüldü.
İstanbullular yarın sabaha hazır olun! Meteoroloji uzmanları İstanbul'u bir hafta etkileyecek kar yağışı için saat verdi
DİĞER   
20.01.2022 11:59:14
Türkiye yarından itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanları hafta sonu İstanbul'da yoğun olarak görülecek kar yağışının İzmir ve Antalya'yı da etkileyeceğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Kara, soğuğa doyacağız. İstanbul'u özellikle yarın için uyarıyoruz. Sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur öğleden sonra birden kara çevirebilir" ifadeleri yer aldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporuna göre İstanbul cuma gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul'da yarın akşam başlayacak kar yağışının 4 gün sürmesi bekleniyor.MARMARA'NIN DOĞUSUNDA KAR BEKLENİYORMeteoroloji bugün Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.
"İSTANBUL'U ÖZELLİKLE YARIN İÇİN UYARIYORUM"Meteoroloji uzmanı Dilek Çalışkan, NTV'de katıldığı canlı yayında, Türkiye'nin bu ay sonuna kadar etkili olacak yeni bir soğuk hava dalgası etkisine girdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:"Öncelikle şunu söyleyeyim kara doyacağız. Soğuğa da doyacağız. Ayın sonuna kadar devam edecek. Çünkü yeni bir sistem geliyor. Yarın öncelikle Marmara ve Ege'de yağışlar yağmur şeklinde başlayacak ama dikkat edelim. Özellikle İstanbul'u uyarıyorum. Öğleden sonra yağışlar birden kara çevirebilir."BAZI SAATLERDE LAPA LAPA YAĞACAK"Yarın yollar da olmak oldukça riskli. Kar yağışları aralıklı olarak bir hafta sürecek. İstanbul'a da cumartesi aralıklı, pazar yoğun, pazartesi de var. Ara ara hep kar var. Bazı saatlerde lapa lapa yağacak. İzmir'e ve Antalya'ya bile kar yağacak"
Meteoroloji'den hafta sonunu işaret etti: Kar İstanbul'u bugün terk ediyor ama cuma akşamı daha kuvvetli geliyor
DİĞER   
19.01.2022 12:04:14
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı gece saatlerinde İstanbul'da da devam etti. İstanbullular beyaz örtüyle kaplı bir sabaha uyanırken, kar yağışının ne kadar devam edeceği ise merak konusu oldu. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre bugün öğleden sonra etkisini yitirecek olan kar yağışı cuma akşamından itibaren İstanbul'da yeniden kendisini gösterecek ve Türkiye'ye gelecek çok daha kuvvetli bir sistemle birlikte hafta sonu boyunca devam edecek.Türkiye yoğun kar yağışının etkisi altında. Dün akşam saatlerinden itibaren birçok ilimizde görülen yoğun kar yağışı gece boyunca İstanbul'da da kendisini gösterdi ve vatandaşlar karlı bir sabaha uyandı. Renkli görüntülerin yağdığı İstanbul'da kar yağışının ne kadar devam edeceği ise büyük merak konusu oldu.
KAR YAĞIŞI BUGÜN ETKİSİNİ YİTİRİYOR ANCAK DAHA ETKİLİSİ YOLDAMeteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ülkemizi etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu canlı yayında İstanbul için de dikkat çeken bir tahminde bulundu. Bugün öğleden sonra İstanbul'da kar yağışının etkisini kaybedeceğini ve sıcaklığın yükseleceğini belirten Prof. Dr. Şen, cuma akşamından itibaren yeni bir kar dalgasının İstanbul'u etkisi altına alacağını aktardı.Prof. Dr. Orhan Şen şu ifadeleri kullandı;"İstanbul'da bu gece bir yağış oldu. Hava çok sertti bu da deniz etkisi dediğimiz, kuzeyli rüzgarların Karadeniz'den aldığı buharı ve nemi Marmara bölgesinin doğusuna, bilhassa Anadolu yakasına biraz kar yaptı. 1-2 cm'lik bir kar örtüsü var. Kar yağışı bugün öğlene kadar İstanbul'da bitecek, öğleden sonra ısınma başlıyor ve yarın da kar yok.
Kar geri geliyor, İstanbul dahil birçok kentte kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji 19 ili uyardı
DİĞER   
18.01.2022 11:10:39
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 19 il için kar yağışı ve çığ uyarısı yapıldı. İstanbul'da bugün karla karışık beklenen yağışın yarın etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Öte yandan; ülke genelinde vatandaşlara tipi, buzlanma, don ve çığ gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması uyarısında bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava tahminlerine göre bugün (18 Ocak Salı) için 19 ile kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Bu iller arasında Adıyaman, Bingöl, Bolu, Elazığ, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Tunceli, Karabük, Osmaniye, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Zonguldak, Bartın, Kilis, Düzce yer aldı. Vatandaşlar kuvvetli rüzgârla birlikte tipi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKATRüzgarın, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara'nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Uyarılan iller arasında Bingöl, Tunceli, Van, Şırnak, Artvin, Bitlis, Rize ve Trabzon yer alıyor.
Meteoroloji 12 Ocak Çarşamba uyarısı: Sıcaklık 10 derece birden düşecek, İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor
DİĞER   
9.01.2022 11:56:18
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika değerlendirmelere göre İstanbul'a kar geliyor. 12 Ocak Çarşamba gününden itibaren kar yağışının Marmara'dan giriş yapacağını belirten uzmanlar, sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini ve yağışların perşembe gününden itibaren Anadolu'ya kayacağını duyurdu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması yapıldı. Sağanak yağış yurdun büyük bir bölümünde etkili olurken 7 il için "sar kodlu" uyarı yapıldı. Öte yandan İstanbul dahil birçok kentte çarşamba günü kar yağışı bekleniyor."SICAKLIK 10 DERECE DÜŞECEK"Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında kalan tüm bölgeler yağışlı. Toroslar ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar var. Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'de yağışlar kuvvetli, sıcaklıklarda değişim yok" dedi.
Kar yağışı ile ilgili tarih veren Prof. Dr. Şen, "12 Ocak Çarşamba günü kar Marmara'dan giriş yapacak görünüyor. Sıcaklıklar 10 C düşecek. İstanbul da çarşamba günü karla karışık yağmur ve kar olabilir. Perşembe günü Anadolu'ya kayar.AŞIRI YAĞIŞ, DOLU, FIRTINA, HORTUMBugün ve gelecek 2 gün çarşambaya kadar, Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde şiddetli yağmur, Muğla, Marmaris Fethiye, Antalya, Kaş, Kemer, Alanya Mersin de kuvvetli yağış fırtına ve deniz üzerinde hortum görülebilir. Tedbir alınmalıdır." dedi.Bazı illerde beklenen hava durumuyla bugünün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 12İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 14İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 16Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 19Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 14Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 17Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -1Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 12
Göz gözü görmüyor! İstanbul'da sis etkili oluyor
DİĞER   
9.01.2022 11:53:46
İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi oldukça azaldı. Kent genelinde etkili olan yoğun sis nedeniyle sürücüler sis farlarını yakarak kontrollü şekilde trafikte ilerlemeye çalışıyor.İstanbul'da gece boyunca devam eden yoğun sis sabah saatlerinde de etkili olmaya devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla 15 Temmuz şehitler köprüsü sisten görünmeyecek hale geldi. Sisin etkisiyle TEM Otoyolu'nda görüş mesafesi düşerken sürücüler zor anlar yaşadı.
İstanbul'un orta yerinde cinayet! Suç makinesi genç, daha önce çatışmaya girdiği yerde kurşunlandı
DİĞER   
3.01.2022 11:48:49
Kağıthane'de yaşanan olayda 23 yaşındaki Sefkan Çelik, gece saatlerinde sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Ensesinden kurşun isabet eden genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, şahsın çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Emniyetin yaptığı soruşturmalar kapsamında Çelik'in öldürüldüğü yerde daha önce de silahlı çatışmaya girdiği tespit edildi.Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde saat 02.50 sıralarında meydana gelen olayda, emniyette çok sayıda suçtan kaydı bulunan 23 yaşındaki Sefkan Çelik gece saatlerinde sokakta beklediği sırada silahlı saldırıya uğradı.SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIBir otomobilden 3 saldırgan Sefkan Çelik'e kurşun yağdırdı. Saldırı sonucunda Sefkan Çelik başına 2 adet ve sağ ayağına 1 adet isabet eden kurşunla ağır şekilde yaralanırken, Oğuzhan Günbay (33) ise sol dizinden ve sağ ayak topuğuna isabet eden kurşunla hafif şekilde yaralandı.
Zaman yolcusuyum" dedi ve bir video yayınladı: Sene 2031, İstanbul bomboş
DİĞER   
25.12.2021 11:37:15
Kendisini 2031 yılında bulduğunu ve etrafında hiç insan olmadığını iddia eden bir sosyal medya kullanıcısı İstanbul'un birçok noktasından çektiği görüntüleri paylaştı.Br sosyal medya kullanıcısı bir sabah uyandığında tarihlerin 2031'i gösterdiğini ve etrafına hiçbir insan olmadığını iddia etti. İstanbul'un farklı noktalarından paylaşımlar yapan kullanıcının videosu kısa sürede popüler oldu.GERÇEK Mİ, MONTAJ MI?İstanbul'un çeşitli bölgelerinde insanları aramaya başladığını dile getiren sosyal medya kullanıcısı, telefonlara ulaşılamadığını ve sadece internetin çektiğini söyledi. Havaalanı, Taksim meydanı, hastane, toplu taşıma girişi gibi lokasyonlarda çekimler yapan sosyal medya kullanıcısı, kendisine gelen sorulara da çektiği videolar ile yanıt verdi. Kimi kullanıcı hesaba inanırken birçok kullanıcı da videoların düzenlenmiş ve montajlanmış olduğunu iddia etti.
ÇOK RAĞBET VARZaman yolculuğu, insanların gelecekten haber alma isteği nedeniyle oldukça popüler bir akım haline dönüştü. Zaman yolcusu olduğunu iddia eden pek çok sosyal medya kullanıcısı paylaşımlarıyla popüler olmayı başardı. Özellikle yurt dışındaki sosyal medya kullanıcıları yaygın olarak zaman yolculuğu içerikleri üretiyor ve gelecekten günümüze kimi bilgileri iletiyorlar.
Yılbaşında İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji tahminlerini açıkladı
DİĞER   
23.12.2021 11:59:17
İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen kar yağışı haberleri sonrası milyonlarca kişi yılbaşında kar yağıp yağmayacağını merak etmeye başladı. Meteoroloji uzmanları gündemdeki soruya art arda yanıtlar verirken, ortak tahmin yılbaşı akşamında İstanbul'da yağmur görüleceği yönünde. Güncel raporlara göre Marmara harici diğer bölgelerde ve yüksek kesimlerde kayak yapılan yerlerde kar yağışı bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un art arda yaptığı uyarıların ardından İstanbul'un çeşitli ilçelerinden kar yağışı haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul'a hakim olan kar yağışı sonrası milyonlarca vatandaş "İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı?" sorusuna yanıt ararken, Meteoroloji uzmanlarından art arda hava durumu tahminleri geldi.
"ANADOLU'NUN DİĞER KESİMLERİNDE BİLE YILBAŞINDA KAR YAĞIŞI GÖRÜNMÜYOR"Yılbaşında Türkiye'nin büyük şehirlerinde kar yağışının beklenmediğini söyleyen Prof. Dr. Şen, sıcaklıkların mevsim ortalamaları civarında olacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da yağmur yağabilir. Özellikle Uludağ ve Anadolu'daki yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir. Anadolu'nun diğer kesimlerinde bile yılbaşında kar yağışı görünmüyor ama bu değişebilir. Önümüzdeki 10 gün içinde tahmin yapmak zor, tutma ihtimali yüzde 70 civarında" uyarısında bulundu."KAYAK YAPILAN YERLERDE KAR YAĞIŞI OLABİLİR"Prof. Dr. Orhan Şen, yılbaşına kadar Türkiye'nin güney bölgesini etkisi altına alacak hava dalgasıyla birlikte sıcaklığın yükseleceğini söyledi. Prof. Dr. Şen, "Yılbaşı akşamı yani Aralık 30 ve 31'inde Marmara'da yağmur var. Diğer bölgelerde ve dediğim gibi yüksek kesimlerde yani kayak yapılan yerlerde kar yağışı olabilir. O da kuzey kesimlerdeki dağları kapsıyor. Onun haricinde Türkiye'de yılbaşında şehirde hava sıcaklığı 13 derece seviyesinde olacağından kar görünmüyor" dedi."MARMARA'DA ORTALAMALARIN ÜZERİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR"İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan da, "Çok genel bir bilgi alabileceğimiz aylık ortalama sıcaklık ve yağış tahminlerine bakacak olursak, 27 Aralık-2 Ocak tarihleri arasında tüm batı bölgelerde, İç Anadolu'nun batısında, Karadeniz bölgesinde sıcaklıkların ortalamaların 1-3 derece kadar üzerinde olması, diğer bölgelerde ise ortalamalar civarında olması beklenmekte. Yağışın ise Marmara, Trakya, Ege ve Akdeniz'in batı bölgelerinde ortalamaların üzerinde, diğer bölgelerde ortalamalar civarında olma olasılığı var" dedi.2018 VE 2019 DA KAR YAĞIŞI GÖRÜLMÜŞTÜSon günlerde İstanbul'un farklı semtlerinden kısa süreli kar yağışı haberleri geliyor. İstanbul'da genel olarak Aralık ayı civarlarında kar yağışı beklenebileceğini söyleyen Dr. Deniz Demirhan, 2018 yılında 12 Aralık'ta, 2019 yılında ise 27 Aralık'ta' bir yağış olduğunu hatırlattı.Kar yağışının gerçekleşmesi için, bir araya gelmesi gereken etmenler hakkında bilgi veren Dr. Demirhan, "Atmosferde yukarı seviyede (yaklaşık 5000 metre civarında) alçak bir merkez olduğunda ve bu seviyede sıcaklık -10 dereceye kadar düştüğünde, yer seviyesindeki hava da soğuyabiliyor, rüzgar kuvvetlenebiliyor ve kuvvetli yağış da başlayabiliyor" diye konuştu.
Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı etkisini gösterdi!
DİĞER   
23.12.2021 11:43:44
Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları sonrası Türkiye'nin çoğu ilinde görülen kar yağışı gece saatlerinde İstanbul'un birçok ilçesini de beyaza bürüdü. Çamlıca tepesinde kartpostallık görüntüler oluşurken, Başakşehir, Sultangazi, Küçükçekmece ve Sarıyer'de kar yağışı etkili oldu. Trafikteki araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yaşadı.İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı sonrası birçok ilçe beyaza büründü. Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, manzarası ve güzelliği ile bilinen Çamlıca Tepesi'ni beyaza bürüdü. Kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluşan Çamlıca Tepesi drone ile havadan görüntülendi. Büyük Türk Bayrağı ile masalsı görüntüler oluşturan Çamlıca Camii'nin görüntüsü mest etti.
Son Dakika: İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç üyelerine seslendi: Fiyatlara acilen güncelleme yapın
DİĞER   
21.12.2021 12:04:20
Son dakika: İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, dolardaki sert düşüşten sonra üyelerine açık bir çağrı yaptı. Avdagiç, "Fiyatlar roket hızında çıkıp paraşüt hızında inmemeli. Üyelerimize açık çağrıda bulunuyorum; fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı." dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını duyurdu.Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek" diye konuştu.
DÖVİZ KURUNDA DÜŞÜŞ YAŞANDICumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaların ardından Dolar/TL'de sert düşüş yaşandı. Gün içerisinde 18.43 seviyelerini görerek tarihi bir rekor kıran dolar kuru, 12.27'ye kadar geriledi.İTO BAŞKANI AVDAGİÇ'TEN YENİ EKONOMİK MODELE DESTEKGelişmelerin ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından kamuoyuna duyurduğu finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Son dakika! Borsa İstanbul'dan ''BIST-50'' kararı
DİĞER   
20.12.2021 11:40:07
Borsa İstanbul AŞ, BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını açıkladı.Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST-50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış işleminin yapılabildiği anımsatıldı.Söz konusu paylarda bugünkü seansta, bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanmasının kararlaştırıldığı aktarılan açıklamada, "Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir. Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
İstanbul'da bir AVM'de yaşanan çam ağacı tartışması gündem oldu
DİĞER   
19.12.2021 13:39:18
İstanbul Başakşehir'de bir AVM'de yaşanan olay sosyal medyada kısa süre içerinde gündeme oturdu. Yılbaşı öncesi AVM'nin girişine çam ağacı yerleştirilmesine tepki gösteren bir kadının "Ben bunu iterim, burada istemiyorum. Mesele burada kapanmayacak" sözleriyle güvenlik görevlileriyle yaşadığı tartışmaya ilişkin görüntülere çok sayıda yorum yapıldı.Sosyal medya İstanbul Başakşehir'de bir AVM'de çıkan tartışmanın görüntülerini konuşuyor. Türkiye'de her yılbaşı öncesi yaşanan tartışmalara bir yenisini daha ekleyen videoda, bir kadının AVM'nin girişine yerleştirilen çam ağacına tepki gösterdiği anlar yer aldı."MESELE BURADA KAPANMAYACAK"Yılbaşına günler kala AVM içine yerleştirilen çam ağacından rahatsız olduğunu ve kaldırılmasını istediğini belirten kadının güvenlik güçleriyle yaşadığı tartışma anında "Ben bunu iterim, burada istemiyorum. Mesele burada kapanmayacak" ifadelerini kullandığı görülüyor.
SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDUKendisini sakinleştirmeye çalışan görevlilere direnen ve ağacı iteklemeye çalışan kadının isyanına ilişkin görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı tartışma anına ilişkin videoyu paylaşarak yorum üstüne yorum yaptı.
Son Dakika: Meteoroloji İstanbul için kar uyarısı yaptı!
DİĞER   
17.12.2021 11:07:44
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 17 Aralık Cuma günü tarihli güncel hava durumu raporuna göre Düzce, Zonguldak, Bartın, Batman, Siirt ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar bekleniyor. Öte yandan İstanbul Valiliği, kentte karla karışık yağmurun etkili olacağını belirtip ilçe ilçe uyarılarını yaptı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Güney Ege ile Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri hariç tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Batman, Siirt ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, 900 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
BATI BÖLGELERDE MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA SEYREDECEKHava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
İstanbul'un en başarılı belediye başkanı kim? Hangi ilçe öne çıktı? İşte sonuçlar!
DİĞER   
4.12.2021 12:40:52

İstanbul'daki 39 ilçe belediyesi için yapılan ankette, en başarılı belediye başkanları belirlendi.

Araştırmaya göre 2021 yılının en başarılı ilçe belediyelerinde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz birinci, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ikinci, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin üçüncü, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise dördüncü oldu.Sonar Araştırma, Türkiye genelinde ilçe belediye başkanlarının başarı oranlarına yönelik Kasım Ayı'nda yaptığı bir anketi paylaştı.

ZİRVEDE ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI POYRAZ VAR

İstanbul için yapılan 'En başarılı belediye başkanları' anketine göre de başarı oranı yüzde 67.1'le en yüksek olan belediye başkanı İstanbul'un genç ilçesi Çekmeköy'ün 3 dönemdir başkanlığını yapan Ahmet Poyraz oldu.
İkinci 66,3 ile CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, üçüncü ise yüzde 65,6 ile AK Partili Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin oldu. Dördüncü sırada Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bulunurken, beşinci sırada ise Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yer aldı.

KARTAL BELEDİYESİ İKİNCİ, KAĞITHANE ÜÇÜNCÜ OLDU

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, araştırmanın, 1 Eylül - 15 Kasım 2021 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Araştırmanın nasıl yapıldığını ifade eden Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, "Bu araştırma ilçelerin mukayesesiydi. Yani daha önce büyükşehirlerin ve normal kentlerin mukayesesini yapmıştık. Bazılarında yüz yüze anket yöntemiyle bazılarında da telefonla anket yöntemiyle yapıldı. Bazı ilçelerde 500, 450 kişiyle bazı ilçelerde binin üstünde kişiyle görüşülerek yapıldı. İstanbul'da en başarılı ilçe belediye başkanı olarak Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz çıktı. Birinci belediye Adalet ve Kalkınma Partili Çekmeköy Belediyesi, 2. Belediye Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediye Başkanı, 3. yine AK Partili Kağıthane Belediyesi. İstanbul'un sıralaması böyle" dedi.

"LİSTENİN ZİRVESİNDEKİ İSİMLER, HEP ÇOK GEZEN BAŞKANLAR OLMUŞ"

Ankette seçmenin başarı olarak neleri gördüğünü de anlatan Bayrakçı, "Seçmen koronayı çok ciddiye alıyor. Yani bir belediye korona konusunda şayet iyi hizmet vermişse, nedir iyi hizmet? Dezenfektan dağıtımı, maske dağıtımı, sosyal yardımlar, sokakların temizlenmesi, denetim gibi konular başkanın başarı oranına çok etki ediyor. Dolayısıyla koronavirüs ölçü oluyor. Demek ki Çekmeköy Belediyesi ve Başkan Ahmet Poyraz bu saydığımız hususlarda başarılı olmuş. Bir de, başkanların sokakta dolaşmaları da etkili oluyor sanırım. Mesela bakıyorum ilk 5'e giren, 6'ya giren başkanlar hep çok gezen başkanlar. Yani, Facebook, Twitter ya da Instagram hesaplarını incelerseniz başarılı belediye başkanları çok dolaşıyorlar, fotoğraflardan anlıyorsunuz en azından. Devamlı, her gün ya da 2 günde bir, 3 günde bir esnafı, oturanları vesaire dolaşmaya çıkıyorlar. Koronadaki hizmetler, başkanların halkla iç içe olması, dolaşması, bir de seçmenin gözle gördüğü genel hizmetler çok etki etmiş durumda" şeklinde konuştu.

İstanbul'da sır ölüm! Lüks semtteki otel odasında ölü olarak bulundu
DİĞER   
1.12.2021 11:54:16

İstanbul Şişli'ye bağlı Osmanbey'deki lüks otelde kalan 50 yaşındaki Kırgızistan uyruklu kadın, odasında ölü olarak bulundu.
 Ekipler, kadının nasıl öldüğünü belirlemek için çalışmalarına devam ediyor. Şişli Osmanbey'deki bir otelde kalan 50 yaşındaki Kırgızistan uyruklu kadın, odasında ölü olarak bulundu. Kadının kaldığı odada yapılan olay yeri inceleme çalışmalarının ardından cenaze Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kadının nasıl öldüğü belirlenecek.


HABER ALINAMADI
Dün saat 17.00 sıralarında Şişli Osmanbey'deki bir otelin 1. katında kalan 50 yaşındaki Kırgızistan uyruklu R.I. isimli kadından haber alınamadı. Kadından haber alamayan otel görevlisi Ertan Ö. bunun üzerine odasına girdi. Kadının hareketsiz yattığını görünce sağlık ve polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi.


ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULUNDU
Bunun üzerine olay yerine gelen adli tabibin ölümü şüpheli bulması üzerine olay yeri inceleme ekipleri odada çalışma yaptı. Katta yapılan olay yeri inceleme çalışmalarının ardından kadının cansız bedeni, cenaze aracı ile Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Kadının kesin ölüm sebebi burada yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak. Öte yandan kadının arkadaşları tarafından hastaneye götürüldüğü, kadının iştahı olmadığı için yemek yiyemediği bilgisine ulaşıldı.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. 
 

Görenler şaşırıp kaldı! Herkes metroyla İstanbul'u gezen gizemli astronotu merak ediyor
DİĞER   
1.12.2021 11:51:32

İstanbul'da astronot kıyafetiyle metroda yolculuk yapan bir vatandaş, büyük şaşkınlık yarattı. Herkes, bu kişinin neden böyle gezdiğini merak etmeye başladı.
Ancak şu ana kadar astronotun gizemini aydınlatan bir gelişme yaşanmadı. İstanbullu, gizemli astronotun kim olduğunu merak ediyor. Önceki gün Astronot kıyafetiyle rutin bir İstanbullu gibi akbil basarak metroya giden vatandaş, yolcuların ilgisiyle karşılaştı. Astronotu görenler şaşkınlıklarını gizleyemeyerek cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirdi. Kimi vatandaş fotoğraf çekerken kimisi de astronot ile fotoğraf çektirdi. M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattındaki birçok durakta mola da veren astronot, Haliç durağında inerek İstanbul'un tarihi manzarasını izledi.


BAKAN ŞAŞTI KALDI
Metroda ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, ilginç bir görüntüyle karşılaştıklarını dile getirdiler. Astronotu görünce çok şaşırdığını dile getiren Nurullah Çelebi, "Böyle bir şeyi beklemiyordum, çok şaşırdık. İlgimi çok çekti" dedi."


İLK BAŞTA ROBOT SANDIM
"Şaşkınlığını dile getiren Uğur Saka, "İlk başta ne olduğunu anlayamadım. Metroda her zaman astronot kıyafetli birisini görmüyoruz, çok ilginç bir görüntü" ifadelerini kullandı. Bir başka vatandaş Atakan Başkan ise, "İlk gördüğümde robot sandım ancak astronotmuş. Gördüğümde çok şaşırdım" diye konuştu. Uzay kıyafetiyle merak uyandıran astronotun İstanbul'da yakın bir zamanda düzenlenecek etkinlikte yer alacağı öğrenildi.

Son dakika haberi: İstanbul'da şiddetli deprem!
DİĞER   
11.01.2020 15:10:34
 İstanbul'da 16:39 sularında şiddetli bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 20 saniye boyunca hissedilen deprem büyük paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'tan depremin şiddetli ile ilgili son dakika açıklaması gelirken, sosyal medyadan da konuyla ilgili birçok yorumlar yapılmaya başladı.
 
Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'da 4.7 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde 9 saatte büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem kaydedildi.
 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı.
 
Vali Yerlikaya, "Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim." derken, İmamoğlu ise "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun." paylaşımını yaptı.
 
KORKUTAN DEPREMİ UZMANLAR YORUMLADI
 
Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Şerif Barış:
 
Aslında çok fazla bilgi yok. Daha önce 5,7'nin olduğu yere yakın bir deprem. Sanki 5.7'nin artçı depremi gibi duruyor.
 
Vatandaşların panik olmadan önlem almasını unutmaması gerekiyor. İstanbul ve Marmara Bölgesi, deprem kuşaklarının en önemlisinde yaşıyor.
 
Deprem olduğunda değil de, depremden önce ne yapmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Büyük bir depremin haberi olup olmayacağı muhtemel sorudur. Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil.
 
Kuzey Anadolu fayındaki depremler, orta büyüklükte deprem olmadan doğrudan olan depremler. Bu depremin olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz.
 
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör:
 
Bundan yola çıkarak, büyük deprem geliyor habercisidir diyemeyiz. Marmara ve İstanbul halkı da buna inanmasın. Ben de daha yeni haber aldım. Ne yapmamız gerekiyor? Sakin olmamız gerekiyor. Arkasından büyük bir deprem gelir mi? Hiç bilemeyiz. Bu deprem büyük bir depremin haberidir diyemeyiz, insanlar hemen paniğe kapılıp sokağa dökülmesinler. 4,7 büyük bir deprem değil. Hep şunu söylüyoruz. Eviniz sağlamsa hiçbir depremden korkmayın.
 
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz:
 
"Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem. Geçenlerde de yine böyle bir deprem olmuş ve oldukça fazla bizi telaşlandırmıştı. Bu tür depremler önemli, dikkatle takip etmek gerekiyor. Biraz daha bilgilerin netleşmesi gerekiyor.
 
Büyük deprem beklediğimiz bir kolda, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önemli. Ama bugün yarın deprem olacak gibi bir anlam da çıkarılmamalı. Şu anda olan depremin biraz daha zaman geçtikten sonra ne anlama geldikten sonra yeni bazı şeyler söylemek mümkün olacak"
 
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog